Karper Penvisdag 2017

woensdag, 12 april 2017

door Ben Scholten

De penvisdag van de 's-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging wordt dit jaar gehouden op zondag 30 april van 07:00 tot 14:00.

Elk jaar is het weer een uitdaging om de juiste locatie te zoeken. Den Haag is in de laatste 2 decennia flink uitgebreid en daar hebben we de laatste jaren goed gebruik van gemaakt in de vorm van de vinexwijken die Den Haag uit de grond heeft gestampt. Deze locaties blijken uitermate geschikt om te vissen met de penhengel. Voordat deze nieuwe woongebieden werden aangelegd, waren de mooie watersystemen al aanwezig, waardoor er in deze wijken een mooi visbestand aanwezig is. Ook is er voor de deelnemers genoeg ruimte om lekker je eigen ding te kunnen doen.

BenScholten

De laatste jaren hebben we gevist in het Wateringseveld, Leidschenveen en vorig jaar in Ypenburg. Vooral bij de laatste editie werd er leuk gevangen. De editie van 2015 in Leidschenveen was telleurstellend, maar dat was volgens velen vooral te wijten aan de winter die maar geen plaats wilde maken voor het voorjaar.

Door de jaren heen is er een duidelijke stijging te zien in het aantal deelnemers en ook dat is iets waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van een locatie. mede door deze 3 factoren ( lange winter Leidschenveen, goede resultaten in Ypenburg en veel deelnemers) is de keus gevallen op een combinatie van de wijken Leidschenveen-Ypenburg. Deze 2 wijken hebben samen enorm veel water, waardoor er voor iedereen ruimte genoeg is.

Op zondag 30 april verzamelen we om 07:00 op de parkeerplaats van Zwembad het Hofbad, gelegen aan de Ypenburgse Boslaan 30, 2496 ZA Den Haag. Tussen 07:00 en 07:15 heten wij iedereen welkom, leggen de regels nogmaals uit en beantwoorden eventueel vragen, daarna mag iedereen de dobbers te water laten. Om 14:00 verzamelen we weer op de parkeerplaats van het zwembad. Daar bespreken en bekijken we de vangsten en worden de vangers beloond met een kleinigheidje. Wij gaan uit van de eerlijkheid van de deelnemers, maar vraag wel dat er fotos worden gemaakt van de gevangen vissen en dat die ook getoond worden aan het eind van de dag en uiteindelijk via de mail onze kant opkomen, voor een leuk verslag.

Wat de regels betreft, die zijn vrij simpel. Er wordt gevist met 1 hengel per visser en uiteraard met de dobber. Een goed schepnet en onthaakmat zijn verplicht. ook dienen de deelnemers in het bezit te zijn van een geldige vispas. Heb je wel een vispas, maar mag je daarmee niet in de wateren van de GHV vissen, laat dit dan even weten via de mail, dan wordt er voor een vergunning gezorgd. Met een stadsvisbewijs mag ook gevist worden

Wil je meedoen met deze penvisdag, stuur dan een mail met je naam en gegevens naar Ben Scholten : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.