Afdrukken

De Roofviscommissie

Meer roofvisactiviteiten binnen onze vereniging!

De techniek van het vissen met kunstaas op snoek blijft zich maar verbeteren. Vooral sinds het verbod op het vissen met levend aas is de aandacht voor het vissen met kunstaas toegenomen. Ook binnen onze vereniging. Door het grote aanbod van kunstaas en dito hengels is het voor de beginnende snoekvisser vaak moeilijk om de mogelijkheden voor een succesvolle kunstaasvisserij goed te overzien en een keuze te maken. Maar ook de gevorderde kunstaasvisser hoort graag van specialisten en succesvolle collega-sportvissers hoe zij vissen, waarmee en waar.

Onze vereniging staat bekend om haar vele en mooie polderwater. Vooral in het najaar trekken veel van onze leden de polders in op jacht naar snoek. En niet zonder succes …!

Om zowel de aankomende als de gevorderde kunstaasvissers op snoek … en baars… en per ongeluk ook nog wel eens een snoekbaars in de gelegenheid te stellen om meer te leren over hun favoriete vis en visserij zijn in 2006 en 2007 als pilot twee roofvisbijeenkomsten gehouden. Deze bijeenkomsten zijn zo succesvol geweest dat het bestuur daarna heeft besloten om een roofvisafdeling binnen onze vereniging op te richten. Deze afdeling zal wordt aangestuurd door de Commissie Roofvissen. Momenteel is een enthousiaste vrijwilligers onder leiding van het bestuurslid Haakon Nadorp bezig om deze commissie draaiende te houden en ieder jaar weer een activiteitenprogramma te maken voor deze nieuwe afdeling.

Jerkbaits ...snoekbijeenkomsten met demonstraties vistechniek jerkbaits Nederlandse stijl, zelf bouwen van jerkbaits ...

Hierbij wordt gedacht aan activiteiten waarbij bekende specialisten iets vertellen over hun specifieke wijze van snoekvissen, over hun favoriete kunstaas, van spinner en lepels tot en met jerkbaits. De afdeling wil het niet alleen laten bij het passief aanhoren specialisten, we willen jullie ook actief bezig laten zijn. Zo denken we aan workshops kunstaasbouwen, demonstraties vissen met jerkbaits Nederlandse stijl, het leren herkennen van potentiële snoekstekken, omgaan met snoek o.a. het toepassen van de kieuwgreep en alternatieve landingsmethoden.

Lid worden van onze roofviscommissie en meedoen aan de activiteiten? Klik hier om u op te geven.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.