René Laning

Commissielid

Mijn naam is René Laning, bouwjaar 1971. Ik heb 3 kindjes (Sophie-Carmen, Anna-Giulia en Mats).

De oudste dochter is inmiddels 8 en gaat graag mee op snoekjacht. Hoewel ik de eerste 30 jaar van mijn leven in de stad Groningen heb gewoond, leef ik nu al weer flink wat jaren met veel plezier in Den Haag.

Net als velen heb ik vroeger veel gevist. Vooral met wormen op paling die toen nog veelvuldig voorkwam, op baars en op karper. Qua roofvismaterialen had ik een paar spinners die ik weinig gebruikte. Die ene snoek die ik op jonge leeftijd ving was... met blote handen en een emmer in een half drooggevallen sloot bij een oom op de boerderij. Prachtige snoek zat op een stukje van 1m2 en kon daar niet meer weg omdat de rest van de sloot was drooggevallen.

Vele jaren geleden kreeg ik van de Goedheiligman een nieuw spinhengeltje en wat kunstaasjes. Op een extreem koude december-zaterdag daarna ben ik met een paar vrienden wezen snoeken bij Reeuwijk en vanuit daar naar de Wiericke gelopen alwaar ik mijn eerste en tweede snoek aan de hengel ving. Het uitvissen van kansrijke stekken, de aanval op je kunstaas, de drill, de spanning. Geweldig! Ik viel als een blok voor deze sport.

Ik heb veel viswater van de GHV in de praktijk getest, zowel binnen als buiten Den Haag. Mijn voorkeur gaat uit naar kunstaas en polders. Heerlijk om uit de hectiek van de stad te gaan en urenlang door een polder met zo weinig mogelijk huizen e.d. te struinen. Pluggen, jerkbaits en spinnerbaits zijn mijn favoriet. Daarnaast heb ik dit jaar ook het oppervlakte aas ontdekt. Kikkers van diverse merken, ploppers en hooglopende swimbaits.

Met name de kikkers geven je de mogelijkheid te vissen op stekken die anders onbereikbaar zijn omdat er teveel waterplanten staan (maar waarvan je bijna zeker weet dat er snoek onder ligt te wachten). De vissen die je daadwerkelijk haakt met oppervlakte aas zijn wat minder in aantal, maar de aanbeten zijn extreem en zichtbaar en laten je steevast vol adrenaline stuiterend op de kant achter.

Als nieuw lid van het bestuur van de Roofviscommissie hoop ik me in te zetten om leuke roofvisdagen te organiseren. Dagen waarop fun, leren van elkaar en over nieuwe stekken de bovenhand voeren. Vangstgaranties kunnen niet gegeven worden, maar ik heb nog geen roofvisuitje gezien of meegemaakt waarin niet gevangen is!

Tot snel aan de waterkant of in het Clubhuis.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.