Serge Sonneveldt

Mijn naam is Serge Sonneveldt en ik ben geboren in 1977. Ik woon in Den Hoorn met mijn vrouw Andrea en 2 kinderen Dain & Tara.

Mijn passie voor vissen is al vroeg ontstaan toen ik meeging met mijn opa op de boot. Als 3-jarig jongetje kon ik al uren stil zitten met een bamboe hengel. Op 10-jarige leeftijd ben ik voor het eerst lid geworden van een visvereniging, de Rijswijkse. Daar leerde ik de fijne kneepjes van het vissen en ben ik ook wedstrijden gaan vissen.

Als eerste lid van de Rijswijkse wist ik mij als 3e te plaatsen voor het NK via 2 selectiewedstrijden. Op het NK werd ik helaas 28ste van de 100 man. Maar vanaf dat moment werd ik steeds fanatieker en had ik al snel een bijbaantje bij Ger Hekking op de Goeverneurlaan.

Niet lang daarna mocht ik als 12 jarig jongetje een film maken met Ed Stoop, genaamd ‘vissen als topsport’, een prachtige ervaring! Waar de focus in mijn jonge jaren lag op witvissen ging ik steeds meer op snoek en karper vissen. Ik was die kleine visjes wel een beetje zat. Tot op de dag van vandaag ligt de focus op snoek, baars en karper. Alhoewel ik ook steeds nieuwsgieriger wordt naar de meerval en die staat dan ook op mijn bucket list om eens in Nederland te vangen.

Een jaar of 5 geleden kwam ik aanraking met de ’s – Gravenhaagse Hengelsport Vereniging. Een kennis van mij was al ruim 20 jaar lid en die spoorde mij aan om ook lid te worden. Toen ik op de website de Roofviscommissie tegen kwam heb ik mij aangemeld en als snel ging ik mee op de eerste Tour de La Haye. Ik wilde al altijd al een keer in de binnenstad vissen, maar zag mij niet zo snel lopen met mijn hengel door de stad dus dit was de ideale kans. Na een dag vissen kon ik ruim 50 baarzen noteren en een mooie snoek van 75 cm waarmee ik nog met een grote foto in het AD kwam aangezien er een journalist mee liep.

Vanaf dat moment ben ik vaker mee gegaan met de roofvisuitjes, met als hoogtepunt het weekendje Friesland. Daar ving ik in 2 dagen 23 snoeken en sindsdien vind je mij 2x per jaar terug in het prachtige Friesland om in de polders op snoek te vissen. Toen ik door Haakon en Ron gevraagd werd als commissielid twijfelde ik eigenlijk geen moment en lijkt het mij fantastisch om elk jaar een bijdrage te leveren aan een mooi roofvisprogramma voor de leden van de GHV Roofvisafdeling.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.