Matthijs Albersen

Voorzitter GHV Speyclub

Matthijs Albersen

Voorzitter

Opgroeiend in  het westland met haar vele prachtige sloten en kleine wateren, is het vissen me al vroeg met de paplepel ingegoten. Na jarenlang op klein wild te hebben gevist en in de wintermaanden menig poldersnoekje te hebben verslonden, heb ik via familie kennis gemaakt met de vliegenlat.

Allereerst enkelwandig, dubbelhandig was in nederland nog niet wijd verbreid, viste ik wekelijks op ruisvoorn, karper en snoek. Ongeveer 15 jaar geleden kwam ik in aanraking met de dubbelhandige vliegenhengel, ook wel zalmhengel destijds genoemd en al snel ontstond de drang om een atlantische zalm te gaan vangen. Mijn eerste trip was richting de rivier de Restigouche, waar de basis van mijn verslaving verder werd gelegd. Ik besloot me helemaal toe te gaan leggen op het dubbelhandig vliegvissen.

Door de jaren heen ben ik mooie reizen blijven maken naar Canada, Rusland en Noorwegen en heb me verdiept in het Speycasten, een manier van dubbelhandig vliegvissen met vele aspecten en concepten. De verslaving is alleen maar erger geworden en toen Jos Vanrunxt me vroeg om samen met hem een club op te richten, werden direct de pijlen getrokken.

De club is er inmiddels en ik ben er elke zondagochtend te vinden om mijn passie te delen met andere enthousiastelingen. Daarnaast ben ik ook vader van een heerlijke zoon en droom er van ooit met hem in een prachtige rivier te staan, samen op jacht naar groot wild….

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.