Wim Peeters

Commissielid

Wim Peeters

Commissielid

In de GHV Speyclub richten we ons op het vissen met de tweehandige vliegenhengel voor het vissen op zalm. Ik doe dat bij voorkeur in Noorwegen waar ik het geluk had om een zalm van 80+ cm te landen, mijn persoonlijke record waar ik best wel trots op ben.

Ik ben (in 2013) 63 jaar, opgegroeid en nog steeds woonachtig in Loosduinen. Ik heb jarenlang aan wedstrijdvissen gedaan, zowel zeevissen als witvissen, en was lid van een Proteam. Negen jaar geleden ben ik daarmee gestopt, ik ontdekte het vliegvissen. Er zijn mensen die zeggen dat vliegvissen een ingewikkelde manier is om weinig vis te vangen, en ik vang inderdaad minder dan voorheen, maar inmiddels is het mijn passie. Niet alleen het vissen, maar ook het binden van vliegen boeit me enorm.

Binnen de ’s Gravenhaagse Vliegvisser ben ik ook werpinstructeur en verzorg ik met de andere instructeurs de werpopleiding van nieuwe leden of het bijschaven van de techniek van de meer ervaren vliegvissers.

Toen Jos Vanrunxt me vroeg om mee te werken aan het opzetten van de Speyclub heb ik geen moment geaarzeld. Ik zag het als een volgende stap om me verder te ontwikkelen in de vliegvissport en vooral om het vissen op zalm te promoten. Elke zondagachtend en elke eerste en derde woensdagavond van de maand komen we bij elkaar in ons clubhuis, de Topstek en staan in het water te werpen, binden zalmvliegen, wisselen ervaringen uit, luisteren naar gastsprekers en plannen we activiteiten. GHV Speyclub telt inmiddels zo’n 50 leden.

Namens de Speyclub maak ik deel uit van de clubhuiscommissie (CHC).

Ik nodig je uit op een zondagochtend of woensdagavond eens te komen kennis maken. Ik garandeer dat je er een nieuwe passie bij hebt als je eenmaal met zo’n tweehandige vliegenhengel hebt geworpen. En kan je het (nog) niet? Geen probleem, wij leren het je graag en coachen je tot aan je eerste zalm.

Tight Lines, Wim Peeters

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.