Overlijden Herman de Muyt

dinsdag, 21 oktober 2014

door Jos en Matthijs

Overlijden Herman de Muyt

Met groot verdriet melden wij het overlijden van de penningmeester van de GHV Speyclub en goede vriend Herman de Muyt. Herman is afgelopen donderdag, na een ziektebed, 16 oktober van ons heengegaan.

Herman, geboren 2 juli 1935 in Sint-Amandsberg (B) begon begin jaren zestig zijn beroepscarrière bij het Europees Octrooi Bureau in Den Haag. In 1966 kwam hij voor het eerst in kontakt met de hengelsport. Sindsdien via made en worm met de vaste stok naar de vliegenlat.

Na pensionering werd hij een gepassioneerd vliegbinder.

Herman viste graag op Atlantische Zalm en maakte eerder dit jaar nog twee mooie zalmreizen naar de rivieren Bonaventura en Cascapedia in Canada. Enkele maanden geleden werd Herman ziek en de diagnose was onverbiddelijk hard, een ongeneeslijke en agressieve vorm van kanker.

Herman was voor de club een belangrijk persoon. Hij was immer aanwezig in zijn gulheid, zijn rust en nuchtere kijk op de dingen des levens, zijn hoge integriteit, maar bovenal in zijn menselijkheid. Herman bezat de kunst om een ieder op diens niveau het zalmvissen en met name het binden van zalmvliegen bij te brengen.

Op die manier was hij deel van het hart van onze club. Achter de schermen was zijn energie en inzet altijd merkbaar en welkom.

Overeenkomstig de nadrukkelijke wens van Herman heeft de crematieplechtigheid in besloten familiekring plaatsgevonden. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw en kinderen en bovenal naar zoon Jan, tevens Speylid.

Beste Herman, we zullen je missen...

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.