Presentatie Groenland

door Arjan Maat

Groenland is groot, leeg, ruig en puur. Fjorden met ijsbergen, groene hellingen met laag struikgewas, de ijskap, gletsjers,... Verder is er niets, behalve rendieren en Arctic char, de mooiste en sterkste forelsoort waarvan je er tientallen vangt per dag. Een waar paradijs voor viegvissers.

16 LakeFish1

De beekridders zijn dan misschien niet zo groot, maar wel sterk en vechtlustig. Merendeel drieponders, maar ook tientallen vissen van vijf pond of meer.

Arjan Maat had deze reis al lang op zijn verlanglijstje staan en slaagde erin een groep    te vormen waarmee hij vorig jaar juli deze avontuurlijke reis kon organiseren. Ons lid Charles Zoons was ook van de partij. Het werd een reis met veel hindernissen, moeilijk begaanbare paden door woest terrein, lange wandeltochten naar de rivier, maar waarbij de inzet ruim beloond werd met de vangst van vele chars.

Behalve het avontuur zal Arjan op woensdag 3 februari uitleg geven over de manier van vissen, de uitrusting, welke vlieg,...  Duur: ca 45 min.

Getaway to Greenland
Professionele film van 45min na de pauze.

Ondanks de ruige omstandigheden, het slapen in een tentje, het overleven in een hard en meedogenloos landschap,... heeft Arjan dit beleefd als zijn mooiste visreis ooit.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.