Wintervisuitje 2017

Wintervisuitje 2017

Op zondag  19 november hadden we 10 roeiboten met elektromotor gehuurd bij Leo Groenendijk in Noorden. In het clubhuis was de inschrijflijst enkele weken tevoren al snel vol. Veel vliegvissers ( 20 man, twee per boot) voelen zich aangetrokken tot het  “grotere” werk: het vissen op snoek.

De Mannenhemel

De Mannenhemel

Zaterdag 30 september was het weer zover. De start van een week vissen op zeeforel. De week Fyn (spreek uit Fune) is zo langzamerhand een traditie geworden waar ik ieder jaar reikhalzend naar uit zie.

Waar ga ik vissen na de winter

Waar ga ik vissen na de winter

Ik schrijf dit verhaal op het meest oninteressante moment van het vliegvisseizoen, althans dat is mijn mening en die wordt ook door veel anderen gedeeld (zou een politicus zeggen). Het is de periode tussen wintervoorns in de diepe havens  en de prachtige zomervoorns in de betrekkelijk ondiepe poldersloten.

Winde

Voor ons vissers uit de Randstad zijn WINDES vaak bijvangst. We vissen er niet gericht op.
We hadden graag Johan Sibum ontvangen om daar een lezing over te geven. Maar hij berichtte dat hij, vanwege zijn leeftijd, mee gestopt is. Johan is een geroutineerde visser en een heel goede schrijver. Met zijn toestemming publiceren we het volgende artikel van hem over WINDES. We publiceren het ook omdat we van plan zijn om volgend voorjaar eens echt ons best te doen om in of aan het IJsselmeer windes te vangen met de vliegenhengel. Ter voorbereiding dus.
Veel leesplezier. Chris van Elk

Starende Vliegvissers

Starende Vliegvissers

Als we met vakantie gaan er altijd het nodige aan visspullen mee ('viszooi' volgens mijn vrouw). Bijna altijd zoeken we dan een camping aan een riviertje. De laatste jaren in Frankrijk. Dit jaar was het doel de Dordogne. We landen daar met de caravan na drie tussenstops. Onderweg zijn we dan een paar dagen op bekende campings waar ik een beetje kan vissen. In de vakantie lijkt dat meestal leuker dan thuis: andere omgeving, andere mensen, andere taal, helaas Frans. Dit betekent heel vaak met handen en voeten en een mengeling van Franse en Engelse woordjes communiceren met andere vliegvissers.

2016 Oudewater

2016 Oudewater

Je zou het niet direct verwachten, maar ook in Oudewater kun je in de winter terecht voor wintervoorn. De stad ligt aan de Hollandse ijsel en heeft een gracht die dwars door het stadje loopt.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.