Info ijsland

Op 12 december 2017 hield Hans Bock een lezing over het vliegvissen in IJsland. De reacties daarop waren heel positief en vrijwel iedereen wilde meer weten.
Hans zegde toe ons meer info te sturen en die belofte heeft hij vandaag , 2 januari 2018, ingelost. We publiceren de inhoud van zijn mail. Veel plezier met het verder lezen over IJsland


Jaarliljkse SKP avond

Jaarliljkse SKP avond

Op vrijdag 26 januari a.s. vindt in ons clubhuis De Topstek aan de Madesteinweg 34 in Den Haag de jaarlijkse spiegelkarper (SKP) avond plaats.

Tijdens deze avond bespreken Erik en Juri Froger kort de hoogtepunten van het afgelopen jaar en zullen ze de aanmeldingen en matches van 2017 de revue laten passeren. Natuurlijk worden de vissers die het Haagse SKP project steunen door het aanmelden van hun gevangen spiegelkarpers ook nog even in het zonnetje gezet. Misschien gaan ze zelfs wel met een mooie prijs naar huis!

Wij hopen in ieder geval de aanmelders van SKP-vangsten te zien op 26 januari. Ook andere belangstellenden zijn welkom!

Korting Ooievaarspas

Korting Ooievaarspas

Leden van onze vereniging die in 2018 in het bezit van een ooievaarspas zijn, kunnen weer 50% korting op de GHV- Groene Hart contributie van de gemeente terug krijgen.
Hiervoor moet de ooievaarspas opnieuw worden gescand.

De data voor 2018 die hiervoor zijn gereserveerd zijn:
de zaterdagen 20 januari, 24 februari, 24 maart en 21 april van 14:00 tot 16:00 uur in ons clubhuis De Topstek in Madestein.

Behalve een geldige ooievaarspas moet ook de VISpas 2018 kunnen worden getoond en hebben wij een bankrekeningnummer nodig waarop de korting kan worden teruggestort.

Vissen op winde

Voor ons vissers uit de Randstad zijn WINDES vaak bijvangst. We vissen er niet gericht op.
We hadden graag Johan Sibum ontvangen om daar een lezing over te geven. Maar hij berichtte dat hij, vanwege zijn leeftijd, mee gestopt is. Johan is een geroutineerde visser en een heel goede schrijver. Met zijn toestemming publiceren we het volgende artikel van hem over WINDES. We publiceren het ook omdat we van plan zijn om volgend voorjaar eens echt ons best te doen om in of aan het IJsselmeer windes te vangen met de vliegenhengel. Ter voorbereiding dus.Vissen op Winde
Veel leesplezier. Chris van Elk

Visschen op zijn Gouds

Afgelopen week is er een prachtig boek uitgekomen over de historie van de georganiseerde hengelsport in Gouda: Visschen op zijn Gouds. Het boek is geschreven door ons lid, Hans van der Kleij, en tevens oud-bestuurslid van de Goudse HV "Vischwaterpachting". Hans beschrijft prettig leesbaar en uiterst goed gedocumenteerd het wel en wee van de vele hengelaars- en wedstrijdverenigingen die Gouda vanaf ca.1900 rijk is geweest. Mooie verhalen ook over bijzondere sportvissers. Niet alleen voor vissende Gouwenaren maar ook voor ander liefhebbers van onze prachtige hobby is dit boek heel leerzaam om te lezen. Zonder historie geen toekomst ...

Visschen op zijn Gouds

SKP TERUGMELDWEEKEND 2017

SKP TERUGMELDWEEKEND 2017

Het Internationaal SKP terugmeldweekend staat weer voor de deur! Bij velen van jullie wel bekend. Deze wedstrijd wordt al jaren georganiseerd door de Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer (BVK) met als doel meer aanmeldingen genereren. Dit jaar vind het SKP Weekend plaats van vrijdagavond 29 september tot en met zondagavond 1 oktober. De wedstrijd begint en eindigt om 19u00.
Ook dit jaar organiseert Ben Scholten - voor de 4e keer - dit evenement in samenwerking met oa Juri Froger en Arjen Verleun voor onze vereniging.

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.