Afdrukken

Informatie Vergunningen

De verenigingsvergunning wordt gevormd door de VISpas van onze vereniging en de daarbij behorende Lijst van Viswateren 2016-2018

. Hengesport vereniging GHV - Groene Hart biedt haar leden een grote hoeveelheid viswater, zoals prachtige polderwateren, grote hoofdwatergangen, kanalen, plassen en visvijvers.


De GHV heeft visrechten in vele polderwateren van onder meer het veenweidegebied van Zuid-Holland en een gedeelte van Utrecht, zoals de polders te Reeuwijk, Boskoop, Bodegraven, Alphen a/d Rijn, Zoeterwoude, Hazerswoude, Benthuizen, Haastrecht, Hoenkoop, Oudewater en Leidschendam. Ook kan met de vergunning van de GHV worden gevist in de Haagse stadswateren.


Daarnaast heeft de GHV de volledige visrechten in grotere wateren zoals de Oude Rijn van Zwammerdam tot aan Woerden, Fortgracht Wierickeschans nabij Bodegraven, de Poeldijksevaart in het Westland, de Breevaart, de Kerkwegsewetering en de Wonnewetering te Reeuwijk, de Otwegsewetering en de Toegangswetering te Boskoop, de Benthuizervaart en de Hoogeveensevaart te Benthuizen/Hazerswoude en nog vele andere wateren, zoals de Stompwijksevaart te Leidschendam.


De GHV werkt samen met de Hengelsportvereniging Groot Rotterdam en Sportvisserijbelangen Delfland (voorheen Delftsche Hengelaars Vereeniging). Gezamenlijk wordt één vergunning uitgegeven. Hierdoor krijgen de leden van de GHV in één gezamenlijk vergunningenpakket het water van drie grootste verenigingen van Zuid-Holland. Deze samenwerking biedt u bijv. de Rottemeren nabij Bleiswijk/ Zevenhuizen/ Rotterdam, de Vlist nabij Schoonhoven/Haastrecht, prachtige polders in de Krimpenerwaard en op Voorne en Putten en vrijwel al het water in het Westland. 

Daarnaast is de GHV in 2012 gefuseerd met de Goudse Viswaterpachting en de Mooi Weer Vissers uit Stolwijk. Voor de leden van de GHV, Groot Rotterdam en Sportvisserijbelangen Delfland is hierdoor ook nog eens heel veel mooi polderwater in de Krimpenerwaard rond Stolwijk en rond Gouda beschikbaar.

Bij de vergunning die te koop is via de winkelier is inbegrepen:

 • VISpas 2018*
 • Lijst van viswateren GHV 2016-2018
 • Aanvullingslijst 2018
 • Landelijke Lijst van Viswateren 2016-2018
 • Aanvullingslijst 2018
 • Viswaterkaart
 • Opbergmapje

 

 * De VISpas wordt niet direct verstrekt bij het lid worden. Eerst ontvangt u een Voorlopig Bewijs Lidmaatschap waarmee u de definitieve aanvraag van de VISpas bij Sportvisserij Nederland kunt doen.

Bij de vergunning onderscheiden we 4 soorten lidmaatschap te weten:

 • Een jeugdlid, die is op 01-01 van het jaar nog 13
 • Een juniorlid, die is op 01-01 van het jaar nog 17
 • Een seniorlid, die is op 01-01 reeds 18 jaar of ouder
 • Een partnerlid, de partner, woonachtig op hetzelfde adres is reeds lid

Alles rond lidmaatschap, vergunningen en ledenadministratie:

GHV, Postbus 162, 3720 AD Bilthoven, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Telefoon 0900-2025358 (€ 0,35 pm).

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.