Afdrukken

Vangstenregistratie

Onze vereniging is heel actief met visstandbeheer zowel in stedelijk gebied als in de polders. Van ons is van groot belang om te weten hoe de visstand is in onze wateren. Om dit inzicht  te krijgen voeren de Commissie's Haagse Wateren en Visstandbeheer regelmatig visstand monitoringen uit.

De laatste jaren is echter gebleken dat hengelvangst registratie (HVR) ook een heel goed beeld geeft van de visstand in een bepaald water en vele leden hebben ons daarmee geholpen door online HVR in te voeren, daar zijn wij heel dankbaar voor. Wij willen je dan ook oproepen dit te blijven doen en als je het nog niet deed wel te gaan doen, het heeft een groot nut.

Registreer jij je vangsten al met SVR? Dan kun je nu op een hele leuke en makkelijke manier vrijwilliger worden voor je hengelsportvereniging! Je kunt er namelijk voor kiezen om de vangsten die je registreert op verenigingswateren, aan onze vereniging door te sturen. De vereniging kan verzamelde vangstgegevens goed gebruiken, want dit helpt ons om meer inzicht te krijgen in ontwikkelingen van de visstand en veranderingen op en rond het water. Het werkt vooral simpel. Het enige dat je hoeft te doen, is bij het invoeren van je stek aangeven dat je vangsten op die stek aan de vereniging wilt rapporteren.

Dat ziet er zo uit:

voorbeeld svr1

Dat is alles! Vangstenregistratie.nl zorgt ervoor dat je vangstgegevens inzichtelijk worden voor de vereniging. In het nieuwe HVR-Loket kun je zien welke gegevens je al gerapporteerd hebt. Je kunt via het loket ook gegevens rapporteren, maar als je SVR al gebruikt raden we je aan om alles met SVR te doen.

Hieronder vind je een link naar HVR en SVR (Sportvis Vangsten Registratie). Vanuit SVR bouw je gelijktijdig een leuk persoonlijk logboek op en bij HVR is het een vangstenregistratie zonder poespas. Je kunt ook gebruik maken van de speciale app voor iPhone of Android zodat je de vangsten direct aan de waterkant kunt invullen en delen met je vismaten.

Ga hier naar Sportvis Vangsten Registratie (SVR) of direct naar Hengel Vangsten Registratie (HVR).

Lidmaatschap

Lid worden van de vereniging kan via deze site. Als u rechtsboven klikt komt u in het formulier om u op te geven.

Als u meer informatie over het lidmaatschap wenst klikt u op deze link.

Volg GHV

U kunt onze vereniging ook volgen via Facebook en Instagram.

Klik op de logo's om verbinding te maken.

facebook twitter

Fotogalerij

Er gebeurt veel in de vereniging.

Op deze pagina ziet u een overzicht van een aantal fotoalbums van onze activiteiten en foto's van vissen die door onze leden gevangen zijn.