Wedstrijdvissen

Het wedstrijdvissen bij onze vereniging is de laatste jaren afgebouwd.
Uiteraard zijn er nog wel de velel visuitjes waarbij heel gezellig en ontspannen met elkaar wordt gevist. En dat wordt ook gestimuleerd. Het wedstrijdelement daarbij is echter – voor zover daarvan sprake is – van ondergeschikt belang. Het sociale, ontspannende, educatieve en voorlichtende aspect is het belangrijkste doel.
Onze vereniging heeft nog een kleine wedstrijdgroep van onze afdeling Viswaterpachting in Gouda.

Wel geeft GHV / Groene Hart nog toestemmingen aan andere verenigingen om wedstrijden te kunnen vissen op een beperkt aantal wateren die daarvoor geschikt zijn en waar de vereniging eigenaar of huurder van het visrecht.

Het betreft hier de volgende trajecten:
Oude Rijn tussen Zwammerdam en Woerden (3 trajecten)
Gouwe (2 trajecten)
Grote Plas Madestein Den Haag (1 traject)

Hengelsportverenigingen die een viswedstrijd in het water van GHV – Groene Hart willen houden, moeten hiervoor TOESTEMMING AANVRAGEN.
Vanaf donderdag 4 januari 2024 12:00 uur kunnen hengelsportverenigingen en wedstrijdclubs via de link hierboven weer toestemming te vragen voor hun viswedstrijden voor het jaar 2024.
Het formulier wordt op vrijdag 16 februari 2024 om 24:00 uur weer gesloten.
HET AANVRAAGFORMULIER IS GESLOTEN. VOORLOPIG ZIJN EVEN GEEN NIEUWE AANVRAGEN MOGELIJK!
REGELS VOOR HET AANVRAGEN TOESTEMMINGEN VOOR WEDSTRIJDEN
Er worden voor bepaalde aanvragen kosten in rekening worden gebracht. Hierbij wordt onderscheid worden gemaakt tussen wedstrijden van verenigingen die bij een Sportvisserij Nederland federatie zijn aangesloten, niet-aangesloten verenigingen of groepen en commerciële wedstrijden.
Om de wedstrijd- en voerdruk op de wedstrijdgedeelten van de Oude Rijn te beperken, zal daar het aantal wedstrijden per maand worden beperkt door eenmaal per maand een wedstrijdvrij weekeinde in te voeren.
>>> Hier kunt u de nieuwe regels en tarieven inzien <<<
Van elk wedstrijdtraject is op OVERZICHTSKAARTJES te zien voor welke data toestemmingen voor viswedstrijden zijn afgegeven.
Van de hengelsportverenigingen met toestemming voor het houden van een viswedstrijd wordt verwacht dat zij hun vangstgegevens na afloop van de wedstrijd bij GHV – Groene Hart melden via het formulier VANGSTREGISTRATIE VISWEDSTRIJDEN

Overzicht toestemmingen viswedstrijden

bekijken

Toestemming viswedstrijden

aanvragen

Vangstregistratie viswedstrijden

Registreren

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...