Viswater beheer

Commissie Viswaterbeheer

Sinds 1975 beschikt de vereniging over een Commissie Viswaterbeheer die het bestuur adviseert over het te voeren water- en visstandbeheer in de gebieden buiten de Haagse gemeentegrenzen.

Voor de uitvoering van het visstandbeheer wordt de commissie geassisteerd door een veldploeg van vrijwilligers. De meeste commissieleden en vrijwilligers hebben de cursussen visstandbeheer van Sportvisserij Nederland gevolgd. De commissieleden en de veldploeg kunnen worden gezien als de ‘ogen van de vereniging in het veld’.

Commissie Haagse wateren

Sinds 2003 beschikt de vereniging ook over een Commissie Haagse Wateren speciaal voor het beheer van de wateren gehuurd binnen de grenzen van de gemeente Den Haag.
Als huurder van het visrecht in de Haagse wateren is de vereniging mede-verantwoordelijk voor het visstandbeheer in Den Haag. Dat is een grote verantwoordelijkheid temeer daar de gemeente en het hoogheemraadschap van Delfland door middel van een convenant allerlei voorwaarden aan het visstandbeheer hebben verbonden. De belangrijkste voorwaarde is dat het visstandbeheer uitgaat van de richtlijnen voor het waterbeheer zoals deze zijn opgesteld in het Waterplan Den Haag en de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW).

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...