Nachtvissen / 3de Hengel

Onder nachtvissen verstaan we het vissen tussen 2 uur na zonsondergang en 1 uur voor zonsopgang.
Het nachtvissen is in veel viswateren van onze vereniging toegestaan, op een aantal uitzonderingen na.  Kijk goed in ons viswaterboekje of op visplanner.nl waar het niet is toegestaan.

Voor het nachtvissen in onze verenigingswateren is GEEN nachtvissticker (van Sportvisserij Nederland) nodig.

(foto: Joey Lunenburg)

Viswater Den Haag
In Den Haag is nachtvissen niet toegestaan in de T-vijver (Pinkersterbloemplein), Praagsingel Wateringseveld, Veenendaalkade, Soestdijksekade (Laakkanaal) en in Vroondaal uitgezonderd de Kassenwetering. Er moet wel tenminste 25 m van de bebouwing worden gevist i.v.m. mogelijke geluidsoverlast. Piepers altijd zacht zetten.

Voorwaarden karpertentje Den Haag
Een vis-/karpertentje is in Den Haag toegestaan maar moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Max. afmeting 2.50 x 2.50 meter. Het tentje mag niet helemaal dicht. Een zgn. open oval of paraplu met zijflappen is toegestaan. De oval sluiten met een muggengaas scherm wordt gedoogd door de boswachters/BOA’s. Er mag niet op een stretcher worden geslapen. Anders wordt het volgens de Algemene Plaatselijke Verordening die is vastgesteld door de gemeenteraad in 2007, gezien als (wild)kamperen en dat is niet toegestaan.

Oude Rijn
Voor de Oude Rijn tussen Woerden en Zwammerdam is wel een aparte nachtvistoestemming nodig! Door leden (incl. van de zusterverenigingen SVBD en Groot Rotterdam) kan de zgn. nachtvis(jaar)kaart Oude Rijn HIER  tegen betaling van € 7,50 worden aangevraagd (max. 50 toestemmingen).
Gooi die kaart aan het einde van het jaar niet weg, hij kan het jaar daarop weer opnieuw dienen als nachtviskaart. In dat geval begin van het jaar een mailtje naar de GHV-GH via het contactformulier, en wij sturen u een Schriftelijke Toestemming voor het desbetreffende jaar toe. U hoeft voor de jaren na het eerste jaar geen geld meer te betalen. 

Gouda
In Gouda is het nachtvissen NIET toegestaan!

Overige verenigingswateren
Niet toegestaan is het nachtvissen in de polderwateren, de Plasjes van het Spookverlaat bij Hazerswoude-Rijndijk, Fortgracht Wierickeschans en de Enkele Wiericke tegenover het fort.

3de Hengel
De 3de hengel is in GEEN van onze viswateren toegestaan, ook niet met de sticker van Sportvisserij Nederland.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...