de Speyclub

De Speyclub is een kleine enthousiaste club van vliegvissers binnen onze vereniging die zich heeft gespecialiseerd in ‘speycasting’. Speycasting is een werptechniek die wordt gebruikt voor het vissen op grote rivieren op zalm en grote forel, zoals steelhead en zeeforel. Voor het speycasten worden zowel zgn. enkelhandige als dubbelhandige vlieghengels gebruikt. Meestal zijn het hengels met een lengte van 12 tot 15 voet lang.
Speycasting ontstond halverwege de 19e eeuw in het hart van Schotland. De naam komt van de rivier de Spey in Schotland, waar deze werptechniek vandaan kwam. De Speycast is zo ontwikkeld dat je met succes een grote rivier zoals de Spey kunt werpen.
De Speyclub biedt naast veel gezelligheid de leden ook de gelegenheid om de techniek van het speycasten te leren. Het water van de Madesteinplas achter ons clubhuis biedt daar een prachtige gelegenheid. Verder is er elk jaar weer een interessante programma van lezingen en uitjes.Interesse? Neem dan contact op of meld je direct aan.

Nieuws van de Speyclub

Speyclub werplessen

In 2018 gaat de Speyclub werplessen dubbelhandige hengel organiseren. Gedurende deze lessen kunnen (nieuwe of aspirant) leden zich de beginselen van zowel het Scandi als...
Read More

Speyclub kalender

Geen Evenementen

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...