Nieuws

van GHV - Groene Hart
24
apr

Madesteinplas schoon en loodvrij

zondag 24 april 2022

Op zondag 24 april heeft bij clubhuis De Topstek een schoonmaakactie van de Madersteinplas door duikers plaatsgevonden. Teven hebben duikers van verschillende duikverenigingen uit de regio de bodem van de plas schoongemaakt. Bij de plas werd ook een bord “pilotgebied loodvrij vissen” onthuld door de stadsdeeldirecteur van Loosduinen, Mustapha el Boumeshouli, en hoogheemraad Marcel Belt van Delfland.
De onthulling van het bord over het loodvrij vissen en de schoonmaakactie door de duikers zijn een mooie start om van de Madesteinplas zowel een waterparel als een visparel te maken. Dat wil zeggen een water met een prima ecologisch waterkwaliteit en een viswater waar alle wijkbewoners, dus ook ouderen en sportvissers met een beperking dichtbij huis een visstek aan het water kunnen vinden en leuke vangsten kunnen maken. En waar onze jeugdige vissertjes kunnen genieten van een mooi stukje waternatuur voor de omliggende wijken. Het past uitstekend bij de missie van onze vereniging om de participatie van jeugd en van kwetsbare doelgroepen te bevorderen om aan de waterkant te ontspannen en te genieten van de prachtige rustige visplekken in de stad.
Vanuit ieders eigen verantwoordelijkheid zijn het hoogheemraadschap van Delfland, gemeente Den Haag en hengelsportvereniging GHV – Groene Hart voortdurend bezig om dit voor elkaar te krijgen.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...